Arkivfoton

Båtmotorstöld på Bullandö

2020-01-27

Natten mellan 24 och 25 januari fick Bullandö påhälsning av ovälkomna gäster. Tjuvarna klippte hål i staketet, gick in och stal tre st båtmotorer för att sedan köra iväg med bil. Polisen kopplades snabbt in och tack vare en spårsändare i en av motorerna så kunde motorerna lokaliseras till Kista norr om Stockholm och tjuvarna burades in.

Vi kommer nu att utveckla säkerheten på marinan för att göra det svårare för tjuvarna. Det är också viktigt att båtägare hjälper till för att göra det mindre attraktivt att stjäla och försvåra för tjuvarna.

Tips på saker att göra för att försvåra båtmotorstöld:
– Märk motorn med dold och synlig färg.
– Skaffa en spårsändare GPS/GSM i förebyggande syfte. Kontrollera med försäkringsbolaget vilken typ de godkänner.
– Skruva loss propellerhus eller ta bort motorn när båten kommit upp på land.
– Se till att besöka båten regelbundet.
– Samverka med dina båtgrannar och tipsa marinans personal om du ser något misstänkt.