Nordic Island Adventure Race på Bullandö

2021-06-04

Nordic Islands Adventure Race i Stockholm 5-10 juni är en del av det olika stoppen för världsserien i Adventure Racing 2021 och en direkt kvaltävling till VM som skall gå i norra Spanien i Oktober. 

Fyra av de topp tio rankade lagen i världen, bland annat Franska laget Team400 Naturex som leder Världsserien idag och 3:e bästa rankade laget i världen från Estland är med och tävlar. Två av de fyra lag är svenska lag varav Oskar Svärd, före detta Vasaloppsvinnaren, är med i ett av dem. 

Denna gång tävlar de i Stockholm med start i Slakthusområdet/Globen. Första 24 timmarna utspelar sig i centrala/södra delarna av Stockholm och sedan 2-3 dygn ute i Stockholm skärgård paddlandes, cyklandes och springandes. De navigerar med hjälp av karta och kompass runt på denna bana. 

På nationaldagen under eftermiddagen väntas de tävlande anlända till Bullandö där de byter från löpning till kajak vid Get out Kayak på västra sidan.

Följ tävlingen på arworldseries.com/racecalendar/nordic-adventure-race/