Båtplats
Ankra upp i ostkustens tryggaste vik!
Bryggplatser
Utsikt över marinan.
Utsikt över marinan.

På Bullandö Marina finns plats för ca 1400 båtar i sjön med uppläggningsplatser året runt och ett brett utbud för både båt och båtägare!

Bryggorna, A-Å, är placerade i våra två vikar och liknar en solfjäder som breder ut sig på Bullandö-halvöns sydligaste udde. De flesta bryggplatser ligger skyddade och har bommar – enkla eller gångbara, men ett fåtal platser har akterförtöjning med boj eller långskeppsförtöjning. När avtal tecknats för båten tilldelar marinan en bryggplats beroende på båtens storlek.

Bryggornas däck är huvuddeleni trä och flyter med hjälp av betong-flytblock. Sedan 2018 har ett långsiktigt arbete inletts, där bryggorna successivt byts ut mot helgjutna betongbryggor. Bryggorna underhålls regelbundet med vår heltidsanställde bryggchef Robban i spetsen!

Färskvatten finns på alla bryggor och el på de allra flesta.

Vinteruppläggning

Utomhusförvaring

I början av augusti öppnar bokningen för vinteruppläggning för de som har avtal för vinteruppläggning på marinan. Där väljer kunden önskad upptagningsvecka och de tilläggstjänster som finns att välja på från våra samarbetspartners på marinan. Här kan man också välja om båten ska lyftas med masten på eller inte. I samband med bokningen väljs också sjösättningsperiod som styr i vilket kvarter på land som båten placeras.

El- och sjövattenuttag finns på uppläggningsområdet för normal vårrustning av båten. Pga brandrisk mm får inte värmefläkt får användas ombord.

Inomhusförvaring

I vår uppvärmda hall behöver man inte oroa sig för dåligt väder då båten står torrt och varmt under vintern. Hallen som är på 110 kvm rymmer ca 30 båtar beroende på storlek. Vi har också en kallhall (tält) på 500 kvm som alternativ till varmhallen. Plats i hallarna kräver att man först har ett avtal för vinterplats på marinan och därefter får man stå i vår internkö.

Båtpallning

Båtarna pallas upp på Seaquip-stöttor alternativt Tyresöbockar som hyrs av marinan. Egen pallning är ej tillåten.

Vinterhamn

För de som vill ha båten kvar i sjön under vintern finns möjligheten i vår vinterhamn. Isen hålls borta av propellrar som håller vattnet i rörelse och möjlighet till el på bryggan finns.

Detta alternativ är populärt för båtägaren som vill förlänga säsongen och om man ha tur kunna åka båt hela vintern. Det är också ett billigare alternativ då båtlyft, bottentvätt och uppallning inte behöver genomföras.

Sjösättning
Våra truckar lyfter båtar upp till 16 ton.
Våra truckar lyfter båtar upp till 16 ton.

I samband med bokning upptagningsvecka väljer du även period för sjösättning – slutet av april, början/mitten av maj eller slutet av maj. Kan du inte vara med vid sjösättningen bogserar vi mot ett tillägg båten till sin bryggplats eller tillfällig plats för de som inte har bryggplats på marinan.